Rólunk

Norman

Nagy Norman

Bármilyen fordulatot is vett az életem, a sportnak mindig helye volt benne. A középsuli után egyértelmű volt számomra, hogy edzőként szeretnék dolgozni, mivel a mindennapos edzéseken túl is rengeteg időt töltöttem edzőtermekben olyan emberek fejlődését segítve, akik a tanácsaimat kérték. Később már főállású edzőként leginkább klasszikus konditermi, valamint saját testsúlyos erőnléti edzéseket tartottam.

Mivel a derekam nem bírta a nagy súlyok emelésével járó terhelést, így figyelmem egyre inkább a saját testsúlyos edzésekre irányult. Ahogy elmélyültem az ilyen jellegű edzések világában, az ügyfeleim edzésébe is beépítettem az új elemeket. Időközben az élet elsodort a teljes állású edzősködéstől egyenesen az üzleti élet gyors és nyüzsgő világába. Évekig azt csináltam, amit sokan mások: minimum 8 óra munka után hazatérve igyekeztem időt szakítani az edzéseimre.

Újabb és újabb gyakorlatokra vadásztam, folyton változtattam az edzésterveimen, hogy elkerüljem a monotonitást és biztosítsam folyamatos fejlődésemet. Persze múltamból fakadóan tanácsaimmal továbbra is segítettem néhány barátom és ismerősöm fejlődését is. Ahogy először magamon, úgy később rajtuk is azt vettem észre, hogy az edzések monotonitása az egyik fő tényezője annak, hogy néha hullámvölgybe kerülünk és nincs kedvünk az egész sportolósdihoz. Ekkor már brutális mennyiségű edzésterv és gyakorlat volt lementve a gépemre, így elkezdtem egy olyan rendszeren gondolkodni, ami valóban hatékony, ugyanakkor megtöri az edzések monotonitását és bárki napirendjébe beilleszthető.

Ebben az időszakban ismerkedtem meg Mikivel, aki az egész munkához új inspirációt adott és innentől közösen dolgoztunk tovább azon, hogy alapjaiban változtassuk meg a hozzánk hasonló hétköznapi emberek sporthoz fűződő viszonyát. Beszélgetéseink során egyértelműen kiderült, hogy az egészséges életmód alapvetően meghatározza az életünket és mindketten szeretnénk ezt a szemléletmódot erősíteni és terjeszteni. Mivel már régóta az intervallum edzés elkötelezett híve vagyok, ezt a tényezőt is be akartam építeni a rendszerbe. Lassan kezdett összeállni a kép: egy rendszer, amelyben erőnléti szintedtől függetlenül edzhetsz bárhol (akár otthon is), egyeül, vagy barátaiddal közösen.

Egy rendszer, amely komplex módon dolgoztat meg, egyszerre fejleszti az erőnléted és az állóképességed. Egy rendszer, amely tökéletesen kiszámítható edzésidőt biztosít. Egy rendszer, amely a gyakorlatok véletlenszerű sorrendjének köszönhetően végleg megszünteti a monotonitást. Így született meg a SportIN Card. Ja és persze a lényeg: a derekam teljesen rendbe jött, sőt erősebb, mint valaha. ;) Az egészséged a legnagyobb kincsed, vigyázz rá és mozogj amennyit csak tudsz!

Miklós

Miklós

A sportos gimis éveket követően sikerült szisztematikusan leamortizálni a testem a főiskola alatt, felszedni 20 kilót és elszokni a rendszeres mozgástól. Ezt követően, amikor már mindenféle orvosi eredményeim is azt mutatták, hogy hamar kéne kezdeni valamit magammal (23-24 évesen), megvilágosodtam. Felismertem, hogy ha a 30-as éveimben nem szeretnék mindenféle egészségügyi problémával küzdeni, akkor azért 24-25 éves koromban már tenni kell.

Innen indult igazán a sportkarrierem és a nagy átváltozásom. Másfél év alatt leadtam több mint 20 kg zsírt és elkezdtem izmot építeni. Ezt mind külső segítség nélkül, önmagamat motiválva, ami bevallom így utólag, nem volt mindig egyszerű.

Eleinte rengeteget bicikliztem, és otthon edze(ge)ttem, majd eljártam edzőterembe (szerintem ezen mindenki túlesik). Aztán rájöttem, hogy felesleges másfél, két órákat lent száradnom a gépek között, ráadásul nem is éreztem annyira jól magam ott, így belekóstoltam a street workoutba. Az már inkább közelített ahhoz, amit élvezek. Majd egy véletlen útján jött a kettlebell, amit a mai napig művelek és egy nagyszerű eszköznek tartom.

Közben az élet összehozott egyik volt munkahelyemen Normannal, akivel egy irodába kerültünk és pár béna ismerkedős beszélgetés után hamar rájöttünk, hogy sok tekintetben azonos módon látjuk a világot és a sporthoz való hozzáállást is.

Aztán szóba került egy edzésrendszer, ami saját testsúlyos gyakorlatokra épül, otthon is lehet végezni és minden edzés máshogy épül fel. Ez nagyon megtetszett nekem is, és rögtön lecsaptam rá, hogy ezt bizony meg kell csinálni, mert ezzel másokat is rá lehet bírni a mozgásra. Innentől nem volt kérdés, hogy közösen kidolgozunk mindent és egy mások számára is hozzáférhető formában meg is valósítjuk. Az edzésrendszer nagyszerűségére csak ráerősített a folyamatos tesztelés, ötletelés és csiszolás. 

A SportIN Card nem csak azért nagyszerű edzérendszer, mert részt vehettem a megszületésében, ugyan ezt mondanám, ha most találkoznék vele életemben először. És nagyon szeretném, ha mindenki mozogni fog vele napi rendszerességgel!

Felkészültél a játékra? Eddz és játssz egyszerre!

Megrendelem >

.